Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Συνταγές για Ιταλικά Ορεκτικά - Ορεκτικά Ιταλικά,Μπρουσκέτες

Τα ορεκτικά μπορούν να οριστούν ως η επαγγελματική κάρτα γνωριμίας που εισάγουν σε ένα γεύμα ή δείπνο, επειδή έχουν το καθήκον να σας ανοίξουν την όρεξη χωρίς κορεσμό και να σας οδηγήσουν στο να γευτείτε τα κύρια πιάτα που ακολουθούν.




Στην ενότητα αυτή θα βρείτε αρκετές συνταγές για ορεκτικά, απλές αλλά  και σύνθετες  που μπορούν  να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο και να σας βοηθήσουν να  εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.



Μπρουσκέτα Καπρέζε

Η μπρουσκέτα Καπρέζε είναι μια τυπική Ναπολιτάνικη νοστιμιά, η οποία φτιάχνεται με ψωμί σκληρού σίτου κομμένο σε φέτες και ψημένο (καψαλισμένο).

Θα χρειαστούμε καψαλισμένο  ψωμί που θα τρίψουμε με σκόρδο, μοτσαρέλα, τοματίνια, βασιλικό, ρίγανη, μαύρες ελιές, αλάτι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Η Μπρουσκέτα Καπρέζε είναι Μεσογειακή νοστιμιά, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα χορταστικό ορεκτικό, αλλά και ως κυρίως πιάτο που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.



 Συστατικά
 1 σκελίδα σκόρδο
8 φύλλα Βασιλικού
250 γρ. Μοτσαρέλα
250 γρ. Ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας
12   ελιές μαύρες
1. πρέζα ρίγανη
ξηρότητα μερικά τσιμπήματα
4. φέτες ψωμί σκληρού σίτου 80 έως 100 γραμμάρια ανά τεμάχιο
10. Ντοματούλες στρογγυλές
Αλάτι όσο χρειάζεται.


Από ένα χοντρό καρβέλι κόβουμε 4 χοντρές φέτες 2εκατ. περίπου η κάθε μια και τις ψήνουμε και από τις δυο πλευρές σε γκριλ. Όταν καψαλιστεί το ψωμί τρίβουμε το σκόρδο επάνω στις φέτες και τις βάζουμε στην άκρη.

Κατόπιν στραγγίζουμε καλά τη μοτσαρέλα και τη κόβουμε σε τετράγωνα μικρά. Επίσης κόβουμε σε τέσσερα μέρη και τα στρογγυλά ντοματάκια. 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μοτσαρέλα σε κομματάκια, καθώς και τη ντομάτα που έχουμε είδη κόψει, τις ελιές ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι, το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά για να αναμειχτούν καλά οι γεύσεις.

Όταν τελειώσουμε αυτή την διαδικασία βάζουμε σε μια πιατέλα τις καψαλισμένες φέτες που έχουμε ήδη ετοιμάσει και σκεπάζουμε κάθε φέτα με το μίγμα που μόλις ετοιμάσαμε φροντίζοντας σε κάθε φέτα να βάλουμε ίδια ποσότητα μίγματος.



Ρίχνουμε σε κάθε φέτα λίγη ποσότητα ελαιολάδου (αν επιθυμούμε ) και σερβίρουμε.


Ιταλικά Τραγούδια στίχοι, μεταφρασμένα στα ελληνικά


Ακολουθείστε μας 

Ιταλικές συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου