Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ιταλικές Συνταγές για Πίτσα - Ιταλική συνταγή για Ζύμη πίτσας

Ζύμη πίτσας ιταλική συνταγή 

Η ιταλική συνταγή για ζύμη πίτσας σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε ένα υλικό βάσης από αλεύρι, νερό, μαγιά, λάδι και αλάτι, με την οποία βάση θα μπορείτε να φτιάχνετε πίτσα Λεπτή ή Παχιά, όπως ακριβώς την θέλετε.

Η εργασία παρασκευής της ζύμης δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο και αν εξακολουθήσετε  αυτή τη συνταγή θα έχετε μια ζύμη πίτσας μαλακή, ελαστική και με καλή ζύμωση(αφράτη).
Θυμηθείτε να προετοιμάσετε τη ζύμη τουλάχιστον 2 ώρες πριν από ψήσιμο της πίτσας για να έχετε επιτύχει καλή ζύμωση.




Υλικά για 4 πίτσες διαμέτρου 30 εκατ.

600 ml. Νερό
1.Κιλο αλεύρι για πίτσες
50 γρ. μαγιά μπύρας
6 κουτάλια ελαιόλαδο καλής ποιότητας
20 γρ. αλάτι
2 κουταλάκια κοφτά ζάχαρη. 

Για να προετοιμάσετε τη ζύμη για την πίτσα βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και κάντε μια τρύπα στο κέντρο. Πάρτε ένα άλλο γυάλινο μπολ, ρίχνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό, θρυμματίζετε μέσα δύο κύβους μαγιάς μπύρας και τη ζάχαρη . Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά και  τα  ρίχνετε στο κέντρο της τρύπας του αλευριού που αναφέραμε προηγουμένως.




Τώρα σε ένα ποτήρι διαλύστε 20 γρ. αλάτι μέσα σε νερό χλιαρό, προσθέστε το λάδι και ρίξτε τα μέσα στο αλεύρι που ήδη δουλεύετε. Κρατείστε λίγο αλεύρι και το υπόλοιπο χλιαρό νερό το οποίο θα βάζετε σιγά-σιγά στη ζύμη δουλεύοντας την μέχρι να έχετε ένα ζυμάρι στη πυκνότητα που θέλετε, μαλακό και ελαστικό.

Συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ζύμη λεία και μαλακή, με την οποία θα φτιάξετε μια μπαλίτσα που θα την τοποθετήσετε σε ένα μεγάλο μπολ(θυμηθείτε ότι η ζύμη θα διπλασιάσει τον όγκο της),ρίχνοντας στο βάθος του μπολ λίγο αλεύρι για να μην πιάσει.

Καλύψτε το μπολ με καθαρό πανί και αποθηκεύστε το σε ζεστό μέρος και μακριά από ρεύματα, (όπως στον σβηστό φούρνο στο σπίτι).



περιμένετε περίπου 2 ώρες να φουσκώσει το ζυμάρι και συνεχίστε απλώνοντας τη ζύμη για να φτιάξετε την πίτσα όπως την επιθυμείτε. 




Ιταλικά Τραγούδια στίχοι, μεταφρασμένα στα ελληνικά 


Ακολουθείστε μας 


1 σχόλιο: